Sinds 1 januari zijn er weer financiële veranderingen doorgevoerd. Welke ga je iets van merken en wat zijn de gevolgen?Ga terug naar het artikeloverzicht


Het nieuwe jaar is begonnen en natuurlijk horen daar ook financiële veranderingen bij. Wij lichten een aantal veranderingen toe.

Jaarlijks per 1 januari worden er veranderingen doorgevoerd die je in jouw portemonnee merkt. Dat is in 2018 niet anders. Niet alle veranderingen zullen jou treffen, maar het is in ieder geval goed om te weten welke veranderingen er in de planning staan.

De tarieven voor de inkomstenbelasting veranderen

Wij kennen een zogenaamd progressief belastingtarief voor de inkomstenbelasting. De tarieven zijn onderverdeeld in vier groepen. Over een hoog inkomen wordt meer belasting betaald dan over lagere inkomsten. Bij een inkomen vanaf 68.507 zit je in de hoogste belastingschijf. Over inkomen boven dit bedrag betaal je vanaf 2018 een tarief van 51,95 procent. Dit is 0,05 procent minder in vergelijking met 2017. In de lagere belastingschijven is het tarief met 0,05 procent verhoogd. Het verschil is iets groter dan het op het eerste oog lijkt. Over een groter deel betaal je in 2018 een lager tarief. Je zou in 2018 netto meer over moeten houden na verrekening van de belastingheffing.

Bepaalde boodschappen bij de drogist zijn nu duurder

Een aantal artikelen die je hoofdzakelijk bij de drogist koopt worden duurder door een verhoging van de BTW. Bijvoorbeeld tandpasta, neusspray en zonnebrandcrème vallen niet meer onder het 6 procent tarief, maar onder het 21 procent tarief. Dit ga je wel merken in de portemonnee. Geneesmiddelen als paracetamol en ibuprofen blijven wel onder de 6 procent heffing. Rokers zijn ook weer duurder uit. Het gaat om een prijsverhoging van maximaal 0,36 euro per pakje.

Minder belasting verschuldigd over het spaargeld

In 2017 gold nog een vrijstelling van 25.000 euro per belastingplichtige. Dit jaar is de vrijstelling verhoogd naar 30.000 euro. Ook is er een kleine tariefsverlaging doorgevoerd. Onder de streep betaal je dus minder belasting.

Meer zorgtoeslag en kinderbijslag

Voor de zorgtoeslag is er rekening gehouden met een sterke stijging van de premie voor de zorgverzekering in 2018. Achteraf viel het mee, maar de zorgtoeslag valt hierdoor wel hoger uit. Vooral Nederlanders met de laagste inkomens profiteren van deze verhoging. Ook de kinderbijslag valt hoger uit. Het gaat om een verhoging van 2,3 procent.

Hypotheekrenteaftrek verder versoberd

Het fiscaal voordeel over betaalde hypotheekrente zakt voor huiseigenaren met een inkomen in de hoogste belastingschijf. Het maximaal voordeel was in 2017 nog 50 procent. In 2018 gaat het maximaal nog om een aftrek van 49,5 procent. Bij het kopen van een huis kun je bijkomende kosten niet meer meefinancieren. Je hebt dus spaargeld nodig bij het kopen van een huis.

Wil je alle veranderingen per 2018 doornemen? Hiervoor verwijzen wij jou graag naar de website van de Rijksoverheid.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalHet voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies
19/01/2018

Voor een hypotheek kun je naar de bank waar ook jouw rekeningen lopen, maar is dat ook verstandig? Vaak niet!

Lees artikel

Hoe kan mijn autoverzekering goedkoper?
17/01/2018

Af en toe de autoverzekering even tegen het licht houden is verstandig. Biedt de verzekering nog de gewenste dekking, en kan het goedkoper?

Lees artikel

Klopt de voorlopige teruggave voor 2018 wel?
12/01/2018

De voorlopige teruggave geeft jou recht op een voorschot op het bedrag dat je van de Belastingdienst terug krijgt. Controleer de bedragen over 2018 wel alvast.

Lees artikel

De nut of noodzaak van een overlijdensrisicoverzekering
10/01/2018

De toegevoegde waarde van een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak onderschat. Waarom kunnen partners niet zonder deze verzekering?

Lees artikel