Af en toe de autoverzekering even tegen het licht houden is verstandig. Biedt de verzekering nog de gewenste dekking, en kan het goedkoper?Ga terug naar het artikeloverzicht


De autoverzekering is één van de duurdere particuliere verzekeringen. Hoe krijg je de premie omlaag? Lees onze tips en verlaag de premie.

Zodra jouw auto verzekerd is, kijk je eigenlijk niet meer om naar de verzekering. Toch heeft ook de autoverzekering aandacht nodig. De verzekering moet namelijk wel afgestemd blijven op jouw auto en op jezelf. Met onze vijf tips kunnen wij jou daarbij helpen.

Tip #1 – Hoe ruim is jouw auto verzekerd?

Een nieuwe auto verzeker je WA casco (all risks). Voor een oude auto van 15 jaren oud, is uitsluitend de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) vaak voldoende. Dan heb je ook nog een dekking die tussen de WA en de WA casco in zit, namelijk de WA beperkt casco. De beste verzekeringsvorm is afhankelijk van de waarde van jouw auto, maar bijvoorbeeld ook van de opgebouwde schadevrije jaren. Je kunt de premie drukken door jouw auto niet te ruim te verzekeren.

Tip #2 – Een tweede gezinsauto verzekeren met de tweedeauto regeling

Koop je een tweede gezinsauto? Laat deze meeliften op de opgebouwde schadevrije jaren in de eerste gezinsauto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gelijk 75 procent korting krijgen op de tweede autoverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar het kan uit om de eerste autoverzekering speciaal voor deze regeling over te zetten naar een andere verzekeraar. Helaas geldt deze optie niet voor de kinderen binnen het gezin die ook een autoverzekering nodig hebben.

Tip #3 – Welke aanvullende dekkingen heb je echt nodig?

Aanvullend kun je naast de autoverzekering ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Niet altijd is dat nodig. Een verhaalsbijstandsverzekering heb je bijvoorbeeld niet nodig als je ook een rechtsbijstandsverzekering hebt waarin dit meeverzekerd is. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap bij ANWB of Route Mobiel en de aanvullende verzekering pechhulp.

Tip #4 – Biedt een andere verzekeraar een goed alternatief?

Zit je al minimaal één jaar bij dezelfde autoverzekeraar? Mogelijk kan het uit om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let hierbij niet alleen op de premie. De autoverzekering bij een andere verzekeraar moet wel minimaal dezelfde dekking bieden. Ga dus niet over één nacht ijs en laat je goed adviseren.

Tip #5 – Neem een kleine schade voor eigen rekening

Het claimen van schade op de autoverzekering kan een hogere premie tot gevolg hebben. Heb je een klein deukje in bijvoorbeeld de autodeur? Claim de schade niet gelijk op de WA casco autoverzekering. Informeer eerst wat de gevolgen zijn voor de premie de komende verzekeringsjaren. Dit hoef je niet zelf uit te zoeken. Wij geven jou inzicht in de gevolgen van een schadeclaim.

Zijn er nog vragen? Wij helpen jou graag!Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

Ik ben grondlegger van het bedrijf Willemsen & Wij, met bijna 40 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Ik ben er enorm trots op dat we een eerlijk kantoor zijn en dat geld niet vooropstaat bij ons.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het vertrouwen dat klanten je geven. Na bijna 40 jaar vind ik dat nog steeds bijzonder. Ook vind ik het stuk uitleg geven, in begrijpelijke taal, erg leuk om te doen. En klanten waarderen dat enorm.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echt mooi-weer-mens. Wandelen naar het centrum, daar een terrasje pakken en heerlijk genieten. Maar ik mag ook graag pannenkoeken bakken, mijn specialiteit.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zon, zee, strand en veel terrasjes.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

Het verzekeringsvak zit me echt in het bloed. Sinds 2007 werkzaam bij Willemsen & Wij en help ik de klant graag met het afwikkelen van schade of met het afsluiten van een passend verzekeringspakket.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zo goed mogelijk schades afwikkelen, met als resultaat blije klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden de deur uit. Een biertje doen, een potje darten of een voetbalwedstrijd in het stadion kijken. Maar ik ben ook graag thuis. Dan kijk ik series op Netflix of voetbal.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Gewoon thuis op de bank. Heerlijk.

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

In 2003 ben ik komen werken bij Willemsen & Wij en heb mij het vak van hypotheek- en verzekeringsadviseur eigen gemaakt. Nu sinds enige tijd samen met Joey de eigenaar van ons prachtige kantoor en werkgever van ons mooie team.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De wensen van klanten vertalen in een goed advies. Om dit vervolgens met de juiste hypotheek en verzekeringsproducten kloppend te maken. En dit vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn vriendin sta ik graag in de keuken. Maar we gaan ook met plezier naar leuke en goede restaurants. Wanneer de zon schijnt hou ik ervan om te wandelen, te sporten en tijd door te brengen met de kids.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
De laatste jaren trekken we graag met onze rugzak door Azië. Heerlijk cultuur opsnuiven en genieten aan het strand. Maar van een zonvakantie Ibiza of een stedentrip genieten we ook enorm.

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

Ik combineer mijn studie met deze baan. Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de HAN in Nijmegen. Voor mij een mooie combinatie om direct praktijkervaring op te doen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De onderlinge samenwerking en de collegialiteit van het team is heel bijzonder bij Willemsen & Wij. Ik voel me hier echt thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng behoorlijk wat uurtjes door op het voetbalveld. Vooral zelf sportief aan de slag en daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik ontdek graag nieuwe plaatsen en bestemmingen. Zowel in eigen land als in het buitenland. Al hebben de stranden in het buitenland wel mijn voorkeur.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

Vanaf 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. Voor het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en nog tal van andere zaken kan het team op mij rekenen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het fijne contact met onze klanten en er is geen dag hetzelfde bij Willemsen & Wij. Ik laat me iedere dag weer verrassen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga er graag op uit. Lekker wandelen met onze hond of met de racefiets genieten van de mooie omgeving.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Daar gaan we regelmatig met het gezin naar toe. Heerlijk relaxen in de zon.

Sluiten

Corine de Haan

Joey Rebergen

Functie: Joey Rebergen

Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening ben ik In 2017 het team van Willemsen & Wij komen versterken. Mijn kracht is dat ik zowel aan de zijde van een bank als bij een tussenpersoon heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik écht een relatie met mijn klanten kan opbouwen. Ze kan leren kennen en ze helpen wanneer ze mij nodig hebben. Ik zet hierin altijd een stap extra. Ik houd van tevreden klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte familieman. Trotse vader van 4 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. Daarnaast loop ik graag hard en heb mijzelf als doel gesteld om elk jaar een marathon te lopen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Samen met mijn gezin. Zon, zee, strand en gezelligheid.

Sluiten

Joey Rebergen
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | Veenendaal