Af en toe de autoverzekering even tegen het licht houden is verstandig. Biedt de verzekering nog de gewenste dekking, en kan het goedkoper?Ga terug naar het artikeloverzicht


De autoverzekering is één van de duurdere particuliere verzekeringen. Hoe krijg je de premie omlaag? Lees onze tips en verlaag de premie.

Zodra jouw auto verzekerd is, kijk je eigenlijk niet meer om naar de verzekering. Toch heeft ook de autoverzekering aandacht nodig. De verzekering moet namelijk wel afgestemd blijven op jouw auto en op jezelf. Met onze vijf tips kunnen wij jou daarbij helpen.

Tip #1 – Hoe ruim is jouw auto verzekerd?

Een nieuwe auto verzeker je WA casco (all risks). Voor een oude auto van 15 jaren oud, is uitsluitend de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) vaak voldoende. Dan heb je ook nog een dekking die tussen de WA en de WA casco in zit, namelijk de WA beperkt casco. De beste verzekeringsvorm is afhankelijk van de waarde van jouw auto, maar bijvoorbeeld ook van de opgebouwde schadevrije jaren. Je kunt de premie drukken door jouw auto niet te ruim te verzekeren.

Tip #2 – Een tweede gezinsauto verzekeren met de tweedeauto regeling

Koop je een tweede gezinsauto? Laat deze meeliften op de opgebouwde schadevrije jaren in de eerste gezinsauto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gelijk 75 procent korting krijgen op de tweede autoverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar het kan uit om de eerste autoverzekering speciaal voor deze regeling over te zetten naar een andere verzekeraar. Helaas geldt deze optie niet voor de kinderen binnen het gezin die ook een autoverzekering nodig hebben.

Tip #3 – Welke aanvullende dekkingen heb je echt nodig?

Aanvullend kun je naast de autoverzekering ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Niet altijd is dat nodig. Een verhaalsbijstandsverzekering heb je bijvoorbeeld niet nodig als je ook een rechtsbijstandsverzekering hebt waarin dit meeverzekerd is. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap bij ANWB of Route Mobiel en de aanvullende verzekering pechhulp.

Tip #4 – Biedt een andere verzekeraar een goed alternatief?

Zit je al minimaal één jaar bij dezelfde autoverzekeraar? Mogelijk kan het uit om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let hierbij niet alleen op de premie. De autoverzekering bij een andere verzekeraar moet wel minimaal dezelfde dekking bieden. Ga dus niet over één nacht ijs en laat je goed adviseren.

Tip #5 – Neem een kleine schade voor eigen rekening

Het claimen van schade op de autoverzekering kan een hogere premie tot gevolg hebben. Heb je een klein deukje in bijvoorbeeld de autodeur? Claim de schade niet gelijk op de WA casco autoverzekering. Informeer eerst wat de gevolgen zijn voor de premie de komende verzekeringsjaren. Dit hoef je niet zelf uit te zoeken. Wij geven jou inzicht in de gevolgen van een schadeclaim.

Zijn er nog vragen? Wij helpen jou graag!Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalSpek de ex van je kind niet!
23/02/2018

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Lees artikel

Spaarrekening kind belasting – Hoe het werkt
21/02/2018

Door het sparen op naam van de kinderen kun je een heffing over je spaargeld niet voorkomen. Wel biedt het een aantal andere voordelen.

Lees artikel

Bouw jij eigenlijk voldoende pensioen op?
16/02/2018

De meeste Nederlanders houden zich pas een paar jaren vóór de pensioendatum met hun pensioen bezig. Dat is te laat.

Lees artikel

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk verplicht?
14/02/2018

Voor particulieren zijn er maar twee verplichte verzekeringen. In dit artikel leggen we je uit welke dit zijn.

Lees artikel