Sparen loont niet meer. Dat klopt! Maar toch heb je spaargeld nodig. Geef het geld niet uit omdat de rente nu laag is.Ga terug naar het artikeloverzicht


Sparen loont niet meer, dus dan maar zoeken naar een andere bestemming voor het geld. Zo kun je denken, maar dat is niet de juiste insteek.

Al jaren zitten de spaarrentes op een zeer laag niveau. Er zijn verschillen tussen de diverse banken, maar de verschillen zijn vaak te klein om over te stappen. Het maakt namelijk maar weinig uit als je 0,1 procent meer spaarrente kunt krijgen. Mogelijk gaat de bank met op dit moment een hogere spaarrente volgende week een verlaging doorvoeren.

De periode met de lage rentes uitzitten?

Sparen is een manier van geld opzij zetten met relatief weinig risico. Een bank kan omvallen, maar door het Depositogarantiestelsel heb je een garantie tot 100.000 euro. Deze garantie verstrekt de Nederlandse staat. Met een en/of rekening heb je zelfs een garantie tot 200.000 euro. Je kunt ervoor kiezen om het geld op andere manieren beter te laten renderen, maar daar kleven weer risico’s aan. Beleggen in aandelen, op een beleggingsrekening of in Bitcoins is risicovoller. Kiezen voor beleggen kan voor geld dat je de komende jaren niet nodig hebt.

Wanneer kiezen voor beleggen in plaats van sparen?

Voor het beleggen in aandelen of via beleggingsfondsen wordt vaak gekozen voor geld dat bestemd is voor een doel op langere termijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vormen van een kapitaal ter aanvulling op het pensioen of om het huis mee af te lossen. Over bijvoorbeeld 20 jaren gerekend maak je met beleggen statistisch gezien een beter rendement in vergelijking met sparen. Dat zegt niets over de toekomst, maar is gebaseerd op het verleden. Voor een korte periode van bijvoorbeeld een aantal jaren kunnen de alternatieven voor het sparen een te groot risico vormen. Overweeg je om te beleggen? Laat je dan goed adviseren.

Investeren in Bitcoins in plaats van sparen?

Er komt steeds meer belangstelling voor Bitcoins en andere cryptomunten. Maar pas hiermee op! De koersen zijn zeer bewegelijk en van factoren afhankelijk waar je moeilijk de vinger op kunt leggen. In één dag kan de waarde met 20 procent stijgen, maar van een daling met hetzelfde percentage moet je ook niet opkijken. De toekomst van de cryptomunten is moeilijk of zelfs niet te voorspellen. Wees dus voorzichtig met investeringen hierin.

Geef je spaargeld in ieder geval niet uit omdat het sparen toch niets meer oplevert. Ook zonder een rendement op het geld is het een prettig gevoel om een kapitaal(tje) achter de hand te hebben. Hogere spaarrentes gaan een keer weer komen, maar wanneer durven wij niet te zeggen.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalSpek de ex van je kind niet!
23/02/2018

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Lees artikel

Spaarrekening kind belasting – Hoe het werkt
21/02/2018

Door het sparen op naam van de kinderen kun je een heffing over je spaargeld niet voorkomen. Wel biedt het een aantal andere voordelen.

Lees artikel

Bouw jij eigenlijk voldoende pensioen op?
16/02/2018

De meeste Nederlanders houden zich pas een paar jaren vóór de pensioendatum met hun pensioen bezig. Dat is te laat.

Lees artikel

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk verplicht?
14/02/2018

Voor particulieren zijn er maar twee verplichte verzekeringen. In dit artikel leggen we je uit welke dit zijn.

Lees artikel