De waarde van inboedel in huis wordt vaak onderschat. Denk dus niet dat een inboedelverzekering geen nut heeft.Ga terug naar het artikeloverzicht


Over de noodzaak van de inboedelverzekering wordt soms getwijfeld. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de inboedel niets waard is. Waarom is de inboedelverzekering noodzakelijk?

De waarde van een inboedel wordt vaak te laag ingeschat. Bij het schatten van de waarde gaan we namelijk uit van de grotere objecten in huis. De bank en de tafel en stoelen waren mogelijk niet duur, maar de inboedel is alles wat je in huis hebt. Dus ook jouw kleding, keukengerei, telefoons en andere elektronica. Vergeet bijvoorbeeld de flatscreen televisie aan de muur niet. Bij een brand kun je binnen een paar minuten jouw huis en alles wat erin staat verliezen. Het leed kun je niet voorkomen, maar wel de financiële ellende.

Om de kosten hoef je het niet te laten

De meest gesloten inboedelverzekering is de zogenaamde extra uitgebreide dekking. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Hierbij kun je onder andere denken aan een dekking tegen:

  • Brand
  • Inbraak
  • Blikseminslag
  • Storm- en hagelschade
  • Vandalisme
  • Bepaalde soorten waterschade

Volgens het Nibud betaal je een gemiddelde premie van 10 euro per maand uitgaande van een tussenwoning of een appartement. Voor een vrijstaande woning kom je gemiddeld uit op 13 euro. De kosten vallen mee als je er rekening mee houdt dat de verzekeraar tienduizenden euro’s uitkeert bij een flinke brand.

Wat heb je aan waarde in huis?

Je gaat niet met een lijstje door het huis om alles op waarde in te schatten. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag kun je gebruik maken van de ervaring en de verzamelde informatie door de verzekeraars. Door het beantwoorden van een aantal vragen kan de waarde van jouw inboedel ingeschat worden. De verzekeraar stelt onder andere vragen over het gezinsinkomen en de gezinssamenstelling om een inschatting te kunnen maken. Er zijn zelfs al inboedelverzekeringen waar geen verzekerd bedrag meer in staat. In dat geval kan de verzekeraar ook nooit een beroep doen op onderverzekering.

Wanneer is er sprake van onderverzekering?

Bij een omvangrijke schade schakelt de verzekeraar een expert in om het schadebedrag vast te stellen. De expert kan ook een tweede opdracht meekrijgen, namelijk het vaststellen van het verzekerd bedrag. Als het verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke waarde van de inboedel, is er sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt de schade maar deels gecompenseerd door de verzekeraar.

Met een huishouden kun je niet zonder een inboedelverzekering. De kans op een aanzienlijke schade is klein, maar als je ermee te maken krijgt, gaat het gelijk om een behoorlijke schadepost. Je hebt meer aan waarde in huis dan het op het eerste oog lijkt. Houd daar rekening mee bij de afweging om wel of geen inboedelverzekering af te sluiten.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalSpek de ex van je kind niet!
23/02/2018

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Lees artikel

Spaarrekening kind belasting – Hoe het werkt
21/02/2018

Door het sparen op naam van de kinderen kun je een heffing over je spaargeld niet voorkomen. Wel biedt het een aantal andere voordelen.

Lees artikel

Bouw jij eigenlijk voldoende pensioen op?
16/02/2018

De meeste Nederlanders houden zich pas een paar jaren vóór de pensioendatum met hun pensioen bezig. Dat is te laat.

Lees artikel

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk verplicht?
14/02/2018

Voor particulieren zijn er maar twee verplichte verzekeringen. In dit artikel leggen we je uit welke dit zijn.

Lees artikel