De waarde van inboedel in huis wordt vaak onderschat. Denk dus niet dat een inboedelverzekering geen nut heeft.Ga terug naar het artikeloverzicht


Over de noodzaak van de inboedelverzekering wordt soms getwijfeld. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de inboedel niets waard is. Waarom is de inboedelverzekering noodzakelijk?

De waarde van een inboedel wordt vaak te laag ingeschat. Bij het schatten van de waarde gaan we namelijk uit van de grotere objecten in huis. De bank en de tafel en stoelen waren mogelijk niet duur, maar de inboedel is alles wat je in huis hebt. Dus ook jouw kleding, keukengerei, telefoons en andere elektronica. Vergeet bijvoorbeeld de flatscreen televisie aan de muur niet. Bij een brand kun je binnen een paar minuten jouw huis en alles wat erin staat verliezen. Het leed kun je niet voorkomen, maar wel de financiële ellende.

Om de kosten hoef je het niet te laten

De meest gesloten inboedelverzekering is de zogenaamde extra uitgebreide dekking. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Hierbij kun je onder andere denken aan een dekking tegen:

  • Brand
  • Inbraak
  • Blikseminslag
  • Storm- en hagelschade
  • Vandalisme
  • Bepaalde soorten waterschade

Volgens het Nibud betaal je een gemiddelde premie van 10 euro per maand uitgaande van een tussenwoning of een appartement. Voor een vrijstaande woning kom je gemiddeld uit op 13 euro. De kosten vallen mee als je er rekening mee houdt dat de verzekeraar tienduizenden euro’s uitkeert bij een flinke brand.

Wat heb je aan waarde in huis?

Je gaat niet met een lijstje door het huis om alles op waarde in te schatten. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag kun je gebruik maken van de ervaring en de verzamelde informatie door de verzekeraars. Door het beantwoorden van een aantal vragen kan de waarde van jouw inboedel ingeschat worden. De verzekeraar stelt onder andere vragen over het gezinsinkomen en de gezinssamenstelling om een inschatting te kunnen maken. Er zijn zelfs al inboedelverzekeringen waar geen verzekerd bedrag meer in staat. In dat geval kan de verzekeraar ook nooit een beroep doen op onderverzekering.

Wanneer is er sprake van onderverzekering?

Bij een omvangrijke schade schakelt de verzekeraar een expert in om het schadebedrag vast te stellen. De expert kan ook een tweede opdracht meekrijgen, namelijk het vaststellen van het verzekerd bedrag. Als het verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke waarde van de inboedel, is er sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt de schade maar deels gecompenseerd door de verzekeraar.

Met een huishouden kun je niet zonder een inboedelverzekering. De kans op een aanzienlijke schade is klein, maar als je ermee te maken krijgt, gaat het gelijk om een behoorlijke schadepost. Je hebt meer aan waarde in huis dan het op het eerste oog lijkt. Houd daar rekening mee bij de afweging om wel of geen inboedelverzekering af te sluiten.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

Ik ben grondlegger van het bedrijf Willemsen & Wij, met bijna 40 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Ik ben er enorm trots op dat we een eerlijk kantoor zijn en dat geld niet vooropstaat bij ons.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het vertrouwen dat klanten je geven. Na bijna 40 jaar vind ik dat nog steeds bijzonder. Ook vind ik het stuk uitleg geven, in begrijpelijke taal, erg leuk om te doen. En klanten waarderen dat enorm.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echt mooi-weer-mens. Wandelen naar het centrum, daar een terrasje pakken en heerlijk genieten. Maar ik mag ook graag pannenkoeken bakken, mijn specialiteit.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zon, zee, strand en veel terrasjes.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

Het verzekeringsvak zit me echt in het bloed. Sinds 2007 werkzaam bij Willemsen & Wij en help ik de klant graag met het afwikkelen van schade of met het afsluiten van een passend verzekeringspakket.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zo goed mogelijk schades afwikkelen, met als resultaat blije klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden de deur uit. Een biertje doen, een potje darten of een voetbalwedstrijd in het stadion kijken. Maar ik ben ook graag thuis. Dan kijk ik series op Netflix of voetbal.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Gewoon thuis op de bank. Heerlijk.

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

In 2003 ben ik komen werken bij Willemsen & Wij en heb mij het vak van hypotheek- en verzekeringsadviseur eigen gemaakt. Nu sinds enige tijd samen met Joey de eigenaar van ons prachtige kantoor en werkgever van ons mooie team.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De wensen van klanten vertalen in een goed advies. Om dit vervolgens met de juiste hypotheek en verzekeringsproducten kloppend te maken. En dit vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn vriendin sta ik graag in de keuken. Maar we gaan ook met plezier naar leuke en goede restaurants. Wanneer de zon schijnt hou ik ervan om te wandelen, te sporten en tijd door te brengen met de kids.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
De laatste jaren trekken we graag met onze rugzak door Azië. Heerlijk cultuur opsnuiven en genieten aan het strand. Maar van een zonvakantie Ibiza of een stedentrip genieten we ook enorm.

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

Ik combineer mijn studie met deze baan. Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de HAN in Nijmegen. Voor mij een mooie combinatie om direct praktijkervaring op te doen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De onderlinge samenwerking en de collegialiteit van het team is heel bijzonder bij Willemsen & Wij. Ik voel me hier echt thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng behoorlijk wat uurtjes door op het voetbalveld. Vooral zelf sportief aan de slag en daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik ontdek graag nieuwe plaatsen en bestemmingen. Zowel in eigen land als in het buitenland. Al hebben de stranden in het buitenland wel mijn voorkeur.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

Vanaf 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. Voor het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en nog tal van andere zaken kan het team op mij rekenen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het fijne contact met onze klanten en er is geen dag hetzelfde bij Willemsen & Wij. Ik laat me iedere dag weer verrassen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga er graag op uit. Lekker wandelen met onze hond of met de racefiets genieten van de mooie omgeving.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Daar gaan we regelmatig met het gezin naar toe. Heerlijk relaxen in de zon.

Sluiten

Corine de Haan

Joey Rebergen

Functie: Joey Rebergen

Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening ben ik In 2017 het team van Willemsen & Wij komen versterken. Mijn kracht is dat ik zowel aan de zijde van een bank als bij een tussenpersoon heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik écht een relatie met mijn klanten kan opbouwen. Ze kan leren kennen en ze helpen wanneer ze mij nodig hebben. Ik zet hierin altijd een stap extra. Ik houd van tevreden klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte familieman. Trotse vader van 4 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. Daarnaast loop ik graag hard en heb mijzelf als doel gesteld om elk jaar een marathon te lopen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Samen met mijn gezin. Zon, zee, strand en gezelligheid.

Sluiten

Joey Rebergen
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | Veenendaal