Onder voorwaarden heb je recht op toeslagen. Welke zijn het en wat zijn globaal de voorwaarden om er recht op te hebben?Ga terug naar het artikeloverzicht


Je kunt recht hebben op vier verschillende toeslagen. Wanneer heb je er recht op, en hoe weet je waar je recht op hebt?

Nederlanders met een laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ook als je een inkomen hebt boven de 25.000 euro per jaar, kun je recht hebben op toeslagen. De vier toeslagen waar je recht op kunt hebben, lichten wij toe.

Heb je recht op zorgtoeslag?

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Heb je ook werkelijk een zorgverzekering afgesloten? Dan heb je mogelijk recht op zorgtoeslag. Hiervoor mag jouw inkomen in 2018 niet hoger zijn dan 28.720 euro, en voor partners niet hoger dan ongeveer 36.000 euro. Ook wordt er gekeken naar het vermogen. Een alleenstaande mag niet meer dan 113.415 euro aan vermogen hebben. Bij fiscale partners gaat het om een gezamenlijk vermogen van 143.415 euro. Bij een inkomen tot ongeveer 20.500 euro (alleenstaande) bestaat er recht op de maximale zorgtoeslag van 94 euro per maand.

Wanneer heb je recht op het kindgebonden budget?

Voor deze toeslag is een eerste vereiste dat je minimaal één kind hebt waarvoor je kinderbijslag ontvangt. Ook wordt er gekeken naar het inkomen. De verstrekte maandelijkse uitkering zakt naarmate het inkomen hoger is. Alleenstaande ouders kunnen recht hebben op een extra tegemoetkoming van maximaal 3.101 euro per jaar. Het kindgebonden budget hoef je meestal niet aan te vragen. De Belastingdienst controleert zelf of je er recht op hebt. Check het voor de zekerheid toch maar. Je kunt net de uitzondering zijn die het niet automatisch krijgt.

Ook nog recht op de kinderopvangtoeslag?

Hierop bestaat alleen recht als de kinderen naar een geregistreerde dagopvang of naar de buitenschoolse opvang gaan. Sinds 2018 is deze toeslag onder voorwaarden ook mogelijk voor opvang door de peuterspeelzaal. Om recht te hebben moet je in aanmerking komen voor kinderbijslag. De kinderopvang of de gastouder moet aangesloten zijn in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Gedurende de opvang moet je werken, studeren of een traject volgen voor het vinden van werk. De hoogte van de bijdrage is weer afhankelijk van het inkomen, maar ook van het tarief van de instelling die de opvang verzorgt.

Wanneer heb je als huurder recht op huurtoeslag?

Ook voor huurtoeslag gelden er de nodige voorwaarden. De hoogte van de tegemoetkoming is weer afhankelijk van het inkomen. Bij een vermogen boven de 30.000 euro (60.000 euro voor partners) vervalt de huurtoeslag. Als de huur plus de servicekosten hoger zijn dan 710,68, bestaat er geen recht op huurtoeslag.

Heb je recht op één of meerdere van de toeslagen? Je kunt het berekenen op Toeslagen.nl van de Belastingdienst.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

Ik ben grondlegger van het bedrijf Willemsen & Wij, met bijna 40 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Ik ben er enorm trots op dat we een eerlijk kantoor zijn en dat geld niet vooropstaat bij ons.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het vertrouwen dat klanten je geven. Na bijna 40 jaar vind ik dat nog steeds bijzonder. Ook vind ik het stuk uitleg geven, in begrijpelijke taal, erg leuk om te doen. En klanten waarderen dat enorm.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echt mooi-weer-mens. Wandelen naar het centrum, daar een terrasje pakken en heerlijk genieten. Maar ik mag ook graag pannenkoeken bakken, mijn specialiteit.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Zon, zee, strand en veel terrasjes.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

Het verzekeringsvak zit me echt in het bloed. Sinds 2007 werkzaam bij Willemsen & Wij en help ik de klant graag met het afwikkelen van schade of met het afsluiten van een passend verzekeringspakket.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zo goed mogelijk schades afwikkelen, met als resultaat blije klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden de deur uit. Een biertje doen, een potje darten of een voetbalwedstrijd in het stadion kijken. Maar ik ben ook graag thuis. Dan kijk ik series op Netflix of voetbal.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Gewoon thuis op de bank. Heerlijk.

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

In 2003 ben ik komen werken bij Willemsen & Wij en heb mij het vak van hypotheek- en verzekeringsadviseur eigen gemaakt. Nu sinds enige tijd samen met Joey de eigenaar van ons prachtige kantoor en werkgever van ons mooie team.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De wensen van klanten vertalen in een goed advies. Om dit vervolgens met de juiste hypotheek en verzekeringsproducten kloppend te maken. En dit vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn vriendin sta ik graag in de keuken. Maar we gaan ook met plezier naar leuke en goede restaurants. Wanneer de zon schijnt hou ik ervan om te wandelen, te sporten en tijd door te brengen met de kids.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
De laatste jaren trekken we graag met onze rugzak door Azië. Heerlijk cultuur opsnuiven en genieten aan het strand. Maar van een zonvakantie Ibiza of een stedentrip genieten we ook enorm.

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

Ik combineer mijn studie met deze baan. Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de HAN in Nijmegen. Voor mij een mooie combinatie om direct praktijkervaring op te doen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De onderlinge samenwerking en de collegialiteit van het team is heel bijzonder bij Willemsen & Wij. Ik voel me hier echt thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng behoorlijk wat uurtjes door op het voetbalveld. Vooral zelf sportief aan de slag en daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik ontdek graag nieuwe plaatsen en bestemmingen. Zowel in eigen land als in het buitenland. Al hebben de stranden in het buitenland wel mijn voorkeur.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

Vanaf 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. Voor het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en nog tal van andere zaken kan het team op mij rekenen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het fijne contact met onze klanten en er is geen dag hetzelfde bij Willemsen & Wij. Ik laat me iedere dag weer verrassen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga er graag op uit. Lekker wandelen met onze hond of met de racefiets genieten van de mooie omgeving.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Daar gaan we regelmatig met het gezin naar toe. Heerlijk relaxen in de zon.

Sluiten

Corine de Haan

Joey Rebergen

Functie: Joey Rebergen

Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening ben ik In 2017 het team van Willemsen & Wij komen versterken. Mijn kracht is dat ik zowel aan de zijde van een bank als bij een tussenpersoon heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik écht een relatie met mijn klanten kan opbouwen. Ze kan leren kennen en ze helpen wanneer ze mij nodig hebben. Ik zet hierin altijd een stap extra. Ik houd van tevreden klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte familieman. Trotse vader van 4 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. Daarnaast loop ik graag hard en heb mijzelf als doel gesteld om elk jaar een marathon te lopen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Samen met mijn gezin. Zon, zee, strand en gezelligheid.

Sluiten

Joey Rebergen
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | Veenendaal