Onder voorwaarden heb je recht op toeslagen. Welke zijn het en wat zijn globaal de voorwaarden om er recht op te hebben?Ga terug naar het artikeloverzicht


Je kunt recht hebben op vier verschillende toeslagen. Wanneer heb je er recht op, en hoe weet je waar je recht op hebt?

Nederlanders met een laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ook als je een inkomen hebt boven de 25.000 euro per jaar, kun je recht hebben op toeslagen. De vier toeslagen waar je recht op kunt hebben, lichten wij toe.

Heb je recht op zorgtoeslag?

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Heb je ook werkelijk een zorgverzekering afgesloten? Dan heb je mogelijk recht op zorgtoeslag. Hiervoor mag jouw inkomen in 2018 niet hoger zijn dan 28.720 euro, en voor partners niet hoger dan ongeveer 36.000 euro. Ook wordt er gekeken naar het vermogen. Een alleenstaande mag niet meer dan 113.415 euro aan vermogen hebben. Bij fiscale partners gaat het om een gezamenlijk vermogen van 143.415 euro. Bij een inkomen tot ongeveer 20.500 euro (alleenstaande) bestaat er recht op de maximale zorgtoeslag van 94 euro per maand.

Wanneer heb je recht op het kindgebonden budget?

Voor deze toeslag is een eerste vereiste dat je minimaal één kind hebt waarvoor je kinderbijslag ontvangt. Ook wordt er gekeken naar het inkomen. De verstrekte maandelijkse uitkering zakt naarmate het inkomen hoger is. Alleenstaande ouders kunnen recht hebben op een extra tegemoetkoming van maximaal 3.101 euro per jaar. Het kindgebonden budget hoef je meestal niet aan te vragen. De Belastingdienst controleert zelf of je er recht op hebt. Check het voor de zekerheid toch maar. Je kunt net de uitzondering zijn die het niet automatisch krijgt.

Ook nog recht op de kinderopvangtoeslag?

Hierop bestaat alleen recht als de kinderen naar een geregistreerde dagopvang of naar de buitenschoolse opvang gaan. Sinds 2018 is deze toeslag onder voorwaarden ook mogelijk voor opvang door de peuterspeelzaal. Om recht te hebben moet je in aanmerking komen voor kinderbijslag. De kinderopvang of de gastouder moet aangesloten zijn in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Gedurende de opvang moet je werken, studeren of een traject volgen voor het vinden van werk. De hoogte van de bijdrage is weer afhankelijk van het inkomen, maar ook van het tarief van de instelling die de opvang verzorgt.

Wanneer heb je als huurder recht op huurtoeslag?

Ook voor huurtoeslag gelden er de nodige voorwaarden. De hoogte van de tegemoetkoming is weer afhankelijk van het inkomen. Bij een vermogen boven de 30.000 euro (60.000 euro voor partners) vervalt de huurtoeslag. Als de huur plus de servicekosten hoger zijn dan 710,68, bestaat er geen recht op huurtoeslag.

Heb je recht op één of meerdere van de toeslagen? Je kunt het berekenen op Toeslagen.nl van de Belastingdienst.Bert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalSpek de ex van je kind niet!
23/02/2018

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Lees artikel

Spaarrekening kind belasting – Hoe het werkt
21/02/2018

Door het sparen op naam van de kinderen kun je een heffing over je spaargeld niet voorkomen. Wel biedt het een aantal andere voordelen.

Lees artikel

Bouw jij eigenlijk voldoende pensioen op?
16/02/2018

De meeste Nederlanders houden zich pas een paar jaren vóór de pensioendatum met hun pensioen bezig. Dat is te laat.

Lees artikel

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk verplicht?
14/02/2018

Voor particulieren zijn er maar twee verplichte verzekeringen. In dit artikel leggen we je uit welke dit zijn.

Lees artikel